زعفران اصل چه خصوصیاتی دارد؟ آزمایش زعفران استانداردهای زعفران و شرایط نگهداری زعفران چگونه است؟
از نظر شکل ظاهری زعفران یکی از روشهای شناسایی خالص بودن آن است
ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ طوری که پایین گیاه میلهای و انتهای آن دندانهدار، پهن و قیچی شکل است.
برای اطلاعات بیشتر و خرید زعفران اصل و زعفران صادراتی با کارشناسان شرکت الماس زعفران جهان در ارتباط شوید.
روش شناخت زعفران اصلی
البته که خالص بودن یا کیفیت زعفران و زعفران اصل در استانداردهای زعفران و آزمایش زعفران به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست.
در این بخش به روشهای ساده شناخت زعفران اصلی و تقلبی میپردازیم. در ادامه شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران را درج کردهایم.
اما اگر کلالههای زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد و آن را به آزمایشگاه فرستاد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش میبندد و کاغذ و انگشتان دست چرب میشود.
در این صورت مشخص میشود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.
اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بگذارد اگر چنین باشد به احتمال قوی زعفران تقلبی است.
روش ساده برای تشخیص زعفران
رنگ تارهای زعفران در بنزین نامحلول است یعنی اگر تار زعفران را در بنزین بیندازیم نباید بنزین را رنگین کند.
اگر چند تار زعفران را در یک لیوان آب جوش بیندازیم بعد از حدود ۵ دقیقه نباید رنگ تارهای آن سفید شود؛ اگر چنین شود زعفران تقلبی است.
شرایط نگهداری زعفران صادراتی و کیفیت زعفران هم بسیار مهم است که در پایین به آن میپردازیم.
مهمترین روش تقلب در فروش زعفران چیست؟
رنگ؛ بو و مزه زعفران برای اهل شناخت آن محک قاطعی است.
مزه زعفران اصلی کمی تلخ ولی مطبوع و بوی زعفران کمی تند است.
افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و…
مهمترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمتهای سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانهترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.
روش های مهم برای تشخیص زعفران خالص
اولین روش زعفران ناب و خالص به هنگام افزوده شدن در آب ، رنگ آب را زرد می سازد.
زعفران تقلبی رنگ آب را قرمز تا نارنجی تیره می کند. آب داغ برای آزمایش کردن بهتر است.
همان طور که اشاره شد شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران بسیار مهم است.
روش دوم برای آزمایش کردن زعفران خوب
دومین روش این است که: پس از اینکه زعفران را کوبیدیم و به صورت پودر درآمد چند میلی گرم پودر زعفران را با دو یا سه قطره اسید سولفوریک غلیظ ،روی شیشه مخلوط می کنیم در این
لحظه زعفران ابتدا به رنگ قرمز مایل به قهوه ای و پس از مدت کمی به رنگ قرمز مایل به بنفش مبدل می شود.
این آزمایش به طور کامل اختصاصی نبوده و مربوط به موادی مانند زعفران میشود که دارای ترکیبات کاروتنوییدی (موادی دارای رنگ های زرد و یا نارنجی ) است.
ارزیابی کیفیت زعفران و استانداردهای زعفران صادراتی
شرکت الماس زعفران جهان در حوزه فروش و صادرات زعفران اصل و با کیفیت فعالیت میکند.
چنانچه قصد خرید زعفران اعلاء را دارید با ما در ارتباط شوید.
در ذیل آزمون های ارزیابی کیفیت زعفران ایرانی به اختصار بیان شده است:
- آزمون رنگ (استخراج و تشخیص رنگ های افزودنی)
- آزمون قدرت رنگی و ارزیابی میزان کروسین، سافرانال و پیکروکروسین
- رطوبت
- خاکستر کل
- خاکستر نامحلول در اسید
- میزان مواد خارجی مربوط به محیط و بقایای گل
- عصاره محلول در آب سرد
- پیگمان
- ازت تام
- فیبر خام
آنالیزهای شیمیایی زعفران و آزمایش زعفران چیست؟
برای دریافت انواع زعفران مرغوب با آنالیز و مجوز با شرکت الماس زعفران جهان در ارتباط شوید.
ما به طور ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم
آنالیزهای شیمیایی عبارت است از؛
- ترکیبات زعفران را ۱۰ %
- رطوبت، ۱۲ %
- پروتئین، ۵ %
- چربی، ۵ %
- مواد معدنی، ۵ %
- فیبرخام و ۶۳ %
- قند شامل نشاسته،
- قندهای احیاکننده،
- پنتوزان ها،
- صمغ ها،
- پکتین و دکسترینها (درصد وزنی/وزنی) تعیین کردهاند.
همچنین مقادیری ویتامین های ریبوفلاوین و تیامین نیز در زعفران شناسایی شدهاند.
مقادیر این ترکیبات می تواند بر اساس شرایط رشد و کشور مبدا بسیار متفاوت باشند.
چهار ترکیب زیستی فعال عمده در زعفران
چهار ترکیب زیستی فعال عمده در آزمایش زعفران و استانداردهای زعفران به شرح زیر است؛
- کروسین
- کروستین ( پیش ساز کروسین)
- سافرانال
- پیکروکروسین (پیش ساز سافرانال و محصول تجزیه زئازانتین )
کلیه این ترکیبات نه تنها در ویژگی های حسی زعفران ( به ترتیب در رنگ ، رنگ، مزه و عطر) بلکه در خواص سلامتی بخش آن نقش دارند.
شناخت گیاه زعفران
همانطور که میدانید زعفران، طلای سرخ، کلاله و خامه های خشک شده گل های بنفش رنگ زعفران( .Crocus sativus L) عضوی از خانواده زنبقیان و بومی ایران است.
طبق آمار کشور ایران حدود ۹۰ % تولید جهانی زعفران را به خود اختصاص داده است.بخش عمدهای از آن در استان خراسان رضوی تولید می شود.
زعفران گرانبهاترین ادویه در جهان است، به طور تخمینی ۷۵۰۰۰ گل زعفران یا به عبارتی ۲۲۵۰۰۰ کلاله فقط برای تولید ۴۵۳ گرم از این ادویه بی نظیر مورد نیاز است.
در ادامه استانداردهای زعفران صادراتی آزمایش زعفران و شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران را بررسی خواهیم کرد.
گل زعفران و رشته زعفران
کلالهها باید قبل از شکوفایی کامل گلها و قبل از اینکه ترکیبات فعال مطلوب آنها در اثر گرما تبخیر شود با دست جداسازی شده و سپس خشک شوند.
طی فرآیند خشک کردن کلالهها حدود ۸۰ % وزن خود را از دست میدهند .
این فرآیند تاثیر مطلوبی در ویژگیهای زعفران داشته و نقش مهمی در افزایش زمان ماندگاری این ادویه ایفا میکند.
شرایط نگهداری زعفران چگونه است؟
استانداردهای زعفران و آزمایش زعفران و شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران بسیار مهم است. زعفران باید در ظروف نفوذ ناپذیر به هوا ترجیحا در یک ظرف شیشهای زعفران در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری شود.
دمای ایده آل برای نگهداری زعفران زیر ۲۰ درجه سانتیگراد و در رطوبت کمتر از ۴۰٪ است.
مانند سایر گیاهان و ادویهجات، زعفران نیز به نور حساس است پس اگر در یک ظرف شفاف نگه داری میشود باید در فویل آلومینیومی پیچیده شود.
هر چند زعفران اگر به درستی نگهداری شود میتواند تا چند سال مورد استفاده قرار گیرد، اما بهتر است در عرض دو سال مصرف شود زیرا عطر و طعم آن با گذشت زمان به طور فزاینده ای از دست خواهد رفت.
پودر زعفران یا رشته زعفران بخریم؟
سوال: آیا پودر زعفران بخریم و یا رشته زعفران بخریم؟! آیا با آزمایش زعفران متوجه اصل بودن آن میشویم؟
زعفران به دو شکل رشتهای و پودر در دسترس است، ولی توصیه میشود در صورت امکان نوع رشتهای خریداری شود.
چرا؟!
چون زعفران پودر شده زمان ماندگاری کمتری نسبت به زعفران رشته ای دارد.
هنگام خرید زعفران رشتهای ، اطمینان حاصل کنید که رنگ آن قرمز تیره باشد.
هر قدر رنگ زعفران قرمزتر باشد کیفیت آن بالاتر است. زعفران رشتهای باید سخت و در برابر لمس کردن شکننده باشد.
استانداردهای زعفران و آزمایش زعفران و شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران در بخش قبلی اشاره شد که خیلی هم مهم است.
چطوری زعفران خوب و زعفران اصل بخرم؟
زعفران پودر نسبت به زعفران رشته ای رنگ روشن تری دارد.
گام بعدی بررسی عطر زعفران است.
زعفران صادراتی باید عطری قوی، تازه و شیرین داشته باشد و فاقد بوی کپک زدگی و کهنگی باشد.
علاوه بر این، زعفران ادویه گرانی است، بنابراین اگر با قیمت پایینی در دسترس باشد به احتمال زیاد از کیفیت پایین تری برخوردار بوده یا احتمالا تقلبی است.
برای اطمینان از کیفیت برتر زعفران، توصیه میشود آن را از یک نام تجاری مشهور که دارای علامت استاندارد و مجوزهای بهداشتی مربوطه میباشد خریداری کنید.
شرکت الماس زعفران جهان ارایه کننده بهترین زعفران صادراتی میباشد.
چنانچه قصد خرید زعفران را دارید همین الان با ما در ارتباط شوید
زعفران صادراتی ، گل سلامتی است
برخی از اثرات سودمند زعفران بر سلامتی عبارتند از:
- پیشگیری از اختلال معده
- پیشگیری از زخم معده
- افزایش هضم غذا
- عملکرد ضد سرطان
- ضد تکثیر و یا سمی بودن سلولی در سلول های تومور (تومورهای کبد، کلیه، طحال، معده و رحم)
- مهار تومور، بی ثباتی DNA
- ارتقاء سلامت قلب و عروق
- ضد – تصلب شرایین
- درمان افسردگی
- درمان سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
- ضد اضطراب
- خواب آور
- کاهش مقاومت به انسولین و …
مضرات زعفران چیست؟
مصرف بیش از حد زعفران سمی است و منجر به تهوع، استفراغ، خونریزی رحم، سقط جنین، واکنش های آلرژیک و مرگ می شود.
در بالا استانداردهای زعفران صادراتی و آزمایش زعفران و شرایط نگهداری زعفران را بررسی کردیم و این موضوع مهم است.
روزانه چه مقدار زعفران مصرف کنیم؟
مقدار توسعه شده برای مصرف زعفران چقدر است؟ این سوال بسیار مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد.
حداکثر مقدار مصرف زعفران در روز ۱٫۵ گرم است.
پیشینه زعفران از کجاست؟
محققان با استناد به شواهد تاریخی نشان دادهاند که خاستگاه زعفران سلسله کوه های زاگرس در ایران بوده است.
نقاشیهایی مربوط به دوره ماقبل تاریخ با قدمت ۵۰ هزار سال در غاری در عراق امروزی (شمال غربی امپراطوری پارس) یافت شده است.
نقوشی از چهارپایان را با رنگدانههای زعفران صادراتی به تصویر کشیده است.
در امپراطوری هخامنشیان ، در قرن ۱۰ قبل از میلاد، زعفران در شهر دربند (شهری در جمهوری داغستان امروزی در حاشیه دریای خزر) و اصفهان کشت میشده است.
در آنجا نشانههایی از زعفران در بافت فرشهای باستانی سلطنتی پارسی و کفن درگذشتگان یافت شده است.
زعفران در آیین مذهبی باستانی پارس به عنوان پیشکش به خدایان تقدیم می شده است و به عنوان عطر ، دارو و در رنگرزی مورد استفاده بوده است.
در سنگ نگارههای تخت جمشید هیأتهای نمایندگی اقوام ایرانی و ملل تابع هخامنشیان نشان داده شده است که در حال حمل ارزشمندترین تحفه سرزمین ماد انگبین و زعفران برای پیشکش به حضور داریوش هستند.
منبع : سایت الماس زعفران جهان
Almaszafran.ir
استانداردهای زعفران و آزمایش زعفران و شرایط نگهداری زعفران و کیفیت زعفران صادراتی بسیار مهم است.