ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان زعفران درجه یک در دنیا می باشد که کشاورزان به واسطه مزارع فراوان خود سالانه مقدار قابل توجهی از این نوع ادویه گران بها را برداشت می کنند. قیمت عمده این نوع از چاشنی، در بازار فروش بستگی به نوع زعفران، کیفیت و بسته بندی آن دارد.
اما قیمت زعفران ایرانی به دلیل قرار گرفتن در زمره کالاهایی که در بورس به فروش می رسند قابل توجه است.
عواملی که بر کیفیت زعفران تاثیر دارد
یکی از موثر ترین عوامل بر روی کیفیت این نوع از ادویه نحوه نگهداری آن در محیط می باشد. شما چه به عنوان یک آشپز ساده و یا یک صادر کننده باید از نحوه و روش های نگهداری این ادویه در آشپز خانه خود و یا انبار ها اطلاع داشته باشید.
رنگ و بوی زعفران مرغوب، دو فاکتور اصلی این گیاه بی نظیر می باشد که باید در حفظ آنان به چند نکته اشاره کرد:
۱٫ بهترین ظروف و قاب های بسته بندی برای زعفران نوع چوبی و فلزی آن می باشد. چون از نفوذ رطوبت و هر گونه آلودگی به بافت محصول جلوگیری کرده و باعث حفظ کیفیت آن می شود. استفاده از بسته بندی های پلاستیکی هیچ گونه تضمینی برای کیفیت بالای زعفران ندارند.
۲٫ دمای بالا و نور زیاد بر روی خاصیت و رنگ این نوع از چاشنی تاثیر بالایی دارد، به همین دلیل توصیه می شود آن را در دما های پایین و یا در دمای محیط که ۲۵ درجه سانتی گراد است و در مکانی که بدون نور می باشد نگه داری کرد.
۳٫ شاخه های زعفران هنگام بسته بندی کاملاً باید خشک بوده و عاری از هر گونه رطوبت باشند؛ رطوبت بسیار اندک ممکن است باعث فساد کل شاخه ها شده و یا رنگ و بوی آن ها را تغییر دهد.
فروش بی واسطه زعفران ایرانی درجه یک
گیاه زعفران بعد از برداشت از زمین های کشاورزی و بعد از بسته بندی در کارخانجات در اختیار نمایندگی های هر شهر قرار گرفته و مردم می توانند بدون دخالت هیچ گونه واسطه گری و تاثیر دلالان از این مراکز خریداری کنند.
مثلاً در اکثر شهر های ایران نمایندگی های استان خراسان رضوی که یکی از قطب های تولید زعفران در ایران است، وجود داشته و فروش زعفران خراسان را بر عهده دارند. قیمت این نوع از محصولات نسبت به انواع موجود در بازار، عطاری ها و فروشگاه های مواد غذایی بسیار مقرون به صرفه و متناسب می باشد.
در خرید های بدون واسطه مصرف کننده از کیفیت محصول مطمئن بوده و می داند که هیچ گونه تغییر کیفیت و یا افزایش قیمت ثانویه ای ایجاد نشده است.