قیمت زعفران در سال ۹۸ مدام نوسان داشته است. قیمت زعفران ریشه بین ۷۵۰ تا ۹۵۰٫۰۰۰ هزار تومان متغیر بوده است. ریشه سفید زعفران به دلیل سبک بودن ریشه ، حجم بسیار بالایی می گیرد و بعد از صادرات سرگل زعفران ، سفید مورد استقبال قرار گرفته است و برای اینکه قیمت پایین تر از زعفران دارد مورد استقبال کشورهای اروپایی و عربی به خصوص دبی می باشد و در اروپا wihte سفید یا style خامه معروف است .
ریشه زعفران چیست؟ و موارد مصرف آن چیست؟
آیا می دانید ریشه زعفران چیست؟ تا حالا اصلا مصرف داشتید؟ هنگامی که سرگل (قرمزی زعفران) رو از دسته ( قسمت سفیدی زعفران) جدا می کنیم، قسمت ریشه یا سفیدی که در ایران به اون کنج یا ریشه زعفران گفته می شه و استفادههای کاربردی زیادی تو غذا دارد … . . ریشه رنگ کمی دارد البته بستگی به ریشش هم دارد ولی فوقالعاده عطر خوبی دارد همانند عطر خود زعفران است… . برخی افراد ریشه رو به همراه سرگل زعفران آسیاب می و از اون استفاده میکنند. . بعضی از افراد از ریشه به عنوان یک ادویه و چاشنی در پلوهای مخلوط مثل لوبیاپلو ،عدس پلو و ….. بکار میبرند و یا در خورش مرغ ،قیمه و … در کنار باقی ادویهها استفاده می کنند. بعضیها هم ریشه زعفران را با هل یا به تنهایی دم و میتوانید یک دمنوش عالی نوش جان کنید.
[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]آیا می دانید ریشه زعفران چیست؟ تا حالا اصلا مصرف داشتید؟[/box]
قیمت خرید زعفران ریشه
در قیمت خرید زعفران همیشه نوسان وجود داشته است . افزایش تقاضای جهانی به دنبال کشف خواص شگفت انگیز ریشه یا سفید زعفران که محققان را متحیر کرد. ریشه سفید زعفران همانند اجزای دیگر زعفران از خواص زیادی برخوردار است و در درمان بیماری های زیادی تاثیر دارد ، درمانهایی چون یرقان، کبد و اعصاب نمونههایی از اثرات این گیاه بر بدن انسان می باشد.
اختلالات یادگیری و ترمیم سلول های مغزی و تقویت بینایی و حافظه از دیگر دستاورد های علمی امروز در تحقیقات بر روی سفید زعفران که محققان را متحیر کرده است .
[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]قیمت انواع زعفران را به صوت را روزانه در سایت Alamaszaffran.ir ملاحظه بفرمایید[/box]
زعفران ارگانیک
روستاییان محصولها دارند که معمولا به صورت ارگانیک بدست می آید و در فرآیند تولید آنها به هیچ وجه و یا حداقل کمتر تغییرات شیمیایی و ژنتیکی انجام شده است البته اگر به فرآیندههای ابتدایی و ریشه ای این محصولات برویم شاید بتوانیم آثاری از این تغییرات ژنتیکی را ببینیم اما به آن صورت محسوس نمی باشد و ساکنان شهرها بسیار طالب محصولات روستایی هستند.
محصولها چون تخم مرغ، پنیر محلی اصل، دوغ سنتی، پشم، انواع گیاهان خوراکی و دارویی، شیر ، کشک ، ماست محلی، کره محلی، نان محلی که به شکل خاصی پخته می شوند و طعم متفاوتی دارند و … انواع محصولها هستند که کیفیت آنها در مقایسه با نمونه تولید شده در شهرها بسیار متفاوت می باشند.
و خانواده های شهری بسیار استقبال می کنند که این محصولات طبیعی را با کیفیت مناسب تر و با قیمت های بالاتری تهیه نمایند.
محصولها چون تخم مرغ، پنیر محلی اصل، دوغ سنتی، پشم، انواع گیاهان خوراکی و دارویی، شیر ، کشک ، ماست محلی، کره محلی، نان محلی که به شکل خاصی پخته می شوند و طعم متفاوتی دارند و … انواع محصولها هستند که کیفیت آنها در مقایسه با نمونه تولید شده در شهرها بسیار متفاوت می باشند.
و خانواده های شهری بسیار استقبال می کنند که این محصولات طبیعی را با کیفیت مناسب تر و با قیمت های بالاتری تهیه نمایند.
آیا آزمایش و آنالیزهای زعفران قابل اعتماد است؟
با توجه به سوال مکرر دوستان مبنی بر اینکه آیا برگه آزمایش در زعفران قابل اطمینان هست یا خیر؟
آزمایش زعفران فقط تشخیص ناخالصی زعفران هست و هرگز ریشه قاطی با زعفران رو تشخیص نمیدهد. چون هرچیزی غیر زعفران رو آزمایش تشخیص می دهد اینکه بعضی دوستان با برگه آزمایش زعفران میفروشند دلیل بر اصل بودن زعفران نیست. برخی بخاطر داشتن برگه آزمایشگاه زعفرانها خود را با قیمت بالاتر عرضه میکنند. قیمت زعفران به عوامل متعددی بستگی دارد.
آزمایش زعفران فقط تشخیص ناخالصی زعفران هست و هرگز ریشه قاطی با زعفران رو تشخیص نمیدهد. چون هرچیزی غیر زعفران رو آزمایش تشخیص می دهد اینکه بعضی دوستان با برگه آزمایش زعفران میفروشند دلیل بر اصل بودن زعفران نیست. برخی بخاطر داشتن برگه آزمایشگاه زعفرانها خود را با قیمت بالاتر عرضه میکنند. قیمت زعفران به عوامل متعددی بستگی دارد.
زعفران اصل بخرید
هر کدام از این دسته بندیهای متفاوت معین میکنند که چه قسمت خاصی از گیاه زعفران در این بسته بندی وجود دارد، پس نام شرکت و شهر تولیدی و.. در این بسته بندیها تعیین کننده انواع زعفران نیستند و فقط زردی و قرمزی رنگ زعفران بسته بندیهای متفاوتتر میسازد. نوع بسته بندی زعفران بر قیمت انواع زعفران تاثیرگذار است.
اگر در بازار دسته بندیهای متفاوتی از انواع زعفران بجز موارد پایین دیدید، بدانید که آنها شاخهای از ۴ دسته بندی اصلی بالایی را تشکیل میدهند. در این نوشته ۴ دستهبندی اصلی را با تمام ویژگیهای آن بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید
انواع زعفران :
- زعفران سرگل
- زعفران نگین
- زعفران پوشال
- زعفران دسته یا دختر پیچ
- خامهی زعفران
[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””] کلاله و خامه زعفران، به ترتیب بخشهای قرمز و زرد زعفران را تشکیل میدهند.[/box]
زعفران سرگل
زعفران سرگل رایجترین نمونه زعفران است و اغلب مشتریان این نمونه از زعفران را بیشتر میشناسند. در این نمونه از قسمت زردی زعفران یا ریشه آن خبری نیست و و فقط قسمت رشته بریده زعفران یا کلاله آن به صورت جدا جدا و تمیز وجود دارد.
زعفران سرگل با نام های دیگری چون سر قلم، سر ریشه و ممتاز هم شناخته میشود و در خارج از کشور هم به عنوان All-Red (کاملا قرمز) شناخته میشود که زعفران ممتاز مقداری خامه هم به همراه دارد؛ نهایتا اینکه در بین انواع زعفران، سرگل بیشتر از بقیه مصرف دارد.
زعفران نگین
وقتی به میزان خامه این زعفران در مقایسه با زعفران پوشال معمولی نگاهی میاندازیم، میبینیم که شباهتهای زیادی به آن دارد ولی از نظر ضخامت، زعفران پوشال معمولی ظریفتر است.
در میان انواع زعفران، این مدل هم خاصیت رنگ دهی فوق العاده بالایی دارد، هم چنین بسیار معطر است، و از نظر ظاهری، زعفران نگین بسیار حجیم و زیبا است.
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]شرکت الماس زعفران جهان ارایه کننده انواع زعفران صادراتی[/box]
زعفران پوشال
در مقایسه با انواع زعفران مثل زعفران سرگل این محصول مقداری زردی به همراه دارد و درصد بیشتری از این محصول را کلاله قرمز رنگی تشکیل میدهد و فقط در حدود ۲ الی ۳ میلیمتر، خامه دارد. در مقایسه با انواع زعفرانها مثل دسته این محصول بخاطر وجود داشتن کلاله، رنگ دهی بالاتری هم دارد. بخاطر ترکیب مقداری از خامه با کلاله در این محصول، مشتریان هم اعتماد بیشتری هم به این محصول برای اصل بودن آن دارند. این محصول درجات مختلفی از ۱ تا ۳ دارد.
زعفران دسته یا دختر پیچ
در بسته بندی این محصول از تمامی رشته زرد زعفران آن استفاده میکنند. اگر به تصویر پایین نگاهی بیندازید، کلاله های قرمز رنگ را به همراه خامه زرد مشاهده میکنید. در میان انواع زعفران، از این محصول به عنوان اصلی ترین نوع آن یاد میشود چرا که تمامی یک رشته زعفران در این محصول وجود دارند و در کنار هم آنها را خشک کردهاند.
برای مرتب سازی این ترکیب، آنها را به صورت یک سویه و یا دو سویه بر روی هم قرار میدهند و سپس به وسیله نخ آنها را دسته پیچ کردهاند. بخش زرد رنگ آن حدودا ۳ الی ۵ میلیمتر یا ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول را تشکیل میدهد و بخش قرمز آن میتواند بلندتر و یا کوتاهتر از خامه آن باشد و باید بین ۷۰ تا ۷۵ درصد باشد.
بسته بندی زعفران
برای دسته بندی به صورت یک سویه باید کلالهها جدا روی هم قرار بگیرند و خامهها نیز جدا، و در دسته بندی دوسویه نیز کلالهها در دو طرف محصول هستند و خامهها را وسط آنها قرار میدهند.
احتمالا بدانید که دسته بندی دوسویه مشتری بیشتری را هم به خود جلب میکند، چرا که رنگ قرمز آن عیانتر است. این محصول با نامهای متفاوتی مثل زعفران دختر پیچ هم شناخته میشود.
این زعفران در سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان زعفران درجه ۴ شناخته میشود و در خارج کشور به عنوان Bunch (دسته
نهایتا اینکه این نمونه، از رنگ دهی پایینتری به نسبت انواع زعفران برخوردار است و حتی برای اندازه گیری فاکتور عطر دهی آن هم به خاطر این که به نسبت انواع زعفران از کلاله کمتری برخوردار است، پس میزان عطر دهی کمتری هم دارد.
زعفران خامه
بهتر است بدانید که یکی از انواع زعفران که شامل دسته بندی آن نمیشود، زعفران سفید یا خامه است که هیچ قسمت کلالهای ندارد و به عنوان ماده کنج زعفران نام بره می شود.
خواص ریشه سفید زعفران چیست؟
ریشه سفید زعفران همانند زعفران خواص زیادی دارد.
زعفران در ایام های قدیم توسط دانشمندان بزرگان چون زکریا و ابوریحان بیرونی و ابن سینا مورد ارزیابی قرارگرفته است. برای بیماری های یرقان، کبد و اعصاب از نمونه اثرات این گیاه می باشد.
خامه آن باشد و باید بین ۷۰ تا ۷۵ درصد باشد.
برای دسته بندی به صورت یک سویه باید کلالهها جدا روی هم قرار بگیرند و خامهها نیز جدا، و در دسته بندی دوسویه نیز کلالهها در دو طرف محصول هستند و خامهها را وسط آنها قرار میدهند.
احتمالا بدانید که دسته بندی دوسویه مشتری بیشتری را هم به خود جلب میکند، چرا که رنگ قرمز آن عیانتر است. این محصول با نامهای متفاوتی مثل زعفران دختر پیچ هم شناخته میشود.
[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]چنانچه قصد خرید و صادرات زعفران را دارید، با کارشناسان ما در ارتباط شوید.[/box]
زعفران کنج در سازمان ملی استاندارد
این زعفران در سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان زعفران درجه ۴ شناخته میشود و در خارج کشور به عنوان Bunch (دسته نهایتا اینکه این نمونه، از رنگ دهی پایینتری به نسبت انواع زعفران برخوردار است و حتی برای اندازه گیری فاکتور عطر دهی آن هم به خاطر این که به نسبت انواع زعفران از کلاله کمتری برخوردار است، پس میزان عطر دهی کمتری هم دارد.
چنانچه قصد خرید و صادرات زعفران را دارید، با کارشناسان ما در ارتباط شوید.